Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șchiopi

Sinonime

  • Calea lactee
  • Calea-laptelui

Definiție : Șchiopi

Schiop (-oapă), adjectiv – Olog, cu un picior mai scurt, șontorog. Provine din latinescul cloppus și poate avea origini în franceză și provensală, precum și în cuvântul românesc presupus *scloppus. De asemenea, există posibilitatea ca prefixul s- să provină din latină (ex-) sau de la contaminarea cu cuvântul latin stloppus, însemnând zgomot. De asemenea, adjectivul derivat șchiopă poate însemna a merge sau a rămâne șchiop, a ciomăgi. Șchiopătură este un substantiv feminin care face referire la o acțiune de șchiopătare, iar șchiopesc este un adjectiv care caracterizează ceva ca fiind șchiop. Substantivul șchiopește reprezintă o interjecție care imită sunetul întâlnit în timpul șchiopătatului. De asemenea, cuvântul șchiopîrlan poate fi folosit pentru a face referire la un șchiop, cu un sufix expresiv asemănător cu cel întâlnit în cuvintele țopîrlă sau ciocîrlă.

Rezultat :

Schiop (-oapă), adjectiv – Olog, cu un picior mai scurt, șontorog. Provine din latinescul cloppus și poate avea origini în franceză și provensală, precum și în cuvântul românesc presupus *scloppus. De asemenea, există posibilitatea ca prefixul s- să provină din latină (ex-) sau de la contaminarea cu cuvântul latin stloppus, însemnând zgomot.

Adjectivul derivat șchiopă poate însemna a merge sau a rămâne șchiop, a ciomăgi. Șchiopătură este un substantiv feminin care face referire la o acțiune de șchiopătare, iar șchiopesc este un adjectiv care caracterizează ceva ca fiind șchiop. Substantivul șchiopește reprezintă o interjecție care imită sunetul întâlnit în timpul șchiopătatului.

Cuvântul șchiopîrlan poate fi folosit pentru a face referire la un șchiop, cu un sufix expresiv asemănător cu cel întâlnit în cuvintele țopîrlă sau ciocîrlă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.