Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Schiopi

Sinonime

  • calea lactee
  • calea-laptelui

Definiție : Schiopi

Șchiop este un adjectiv care descrie o persoană sau un obiect care are un picior mai scurt decât celălalt sau care lipsește complet un picior. Este adesea folosit pentru a descrie oamenii care merg într-un mod neuniform din cauza unei deficiențe fizice. De asemenea, poate fi utilizat pentru a descrie obiecte care nu stau într-un mod echilibrat pe toate picioarele. Termenul șchiop poate fi folosit și într-un sens figurat pentru a descrie versuri sau poezii cu ritm sau rimă imperfecte.

În limba română, termenul derivat șchiopa este un verb care înseamnă a merge șchiop sau a rămâne șchiop. Acesta este un cuvânt folosit în mod obișnuit și poate fi derivat din latinescul exclǒppāre. De asemenea, există și substantivul șchioapă, care se referă la o palmă și este numit astfel deoarece mișcarea repetată a măsurării cu degetul mare și arătătorul desfășurată seamănă cu o șchiopătare.

Există și expresia șchiopătare, care se referă la acțiunea de a merge șchioapă sau de a proceda greșit. Termenul șchiopesc este un adjectiv care descrie calitatea de a fi șchiop. De asemenea, există și adverbul șchiopește, care este folosit pentru a descrie acțiunea care este realizată într-un mod asemănător cu cel al unei persoane șchiopite. Interjecția șchiopî(r)c este folosită pentru a imita sunetul produs de o șchiopătare. În plus, există și substantivele șchiopîrlan și șchioapă, care sunt utilizate pentru a descrie o persoană șchiopă și, respectiv, o palmă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.