Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Schismă

Sinonime

  • sciziune

Definiție : Schismă

Șismă este termenul care se referă la separarea formală a unui grup de credincioși de o comunitate religioasă. Acest lucru poate implica refuzul acestui grup de a se supune conducerii oficiale a bisericii. De asemenea, șismă poate fi folosit în sens figurat pentru a descrie o dezbinare, o ruptură sau o neînțelegere cauzată de o diferență de opinii.

Termenul de șismă provine din limba latină și greacă și a fost preluat în limba franceză și apoi în limba română. El poate fi folosit și ca sinonim pentru sciziune, cu sensul de divizare sau despărțire. În terminologia religioasă, șismă poate să se refere la o separare religioasă sau o disidență, în special în ceea ce privește dogmele bisericii.

Din punct de vedere etimologic, cuvântul șismă derivă din cuvântul grecesc skhisma și latinul schisma, care înseamnă divizare sau despărțire. Există variante mai vechi ale acestui cuvânt, cum ar fi shismă sau shizmă, sau moderne, cum ar fi schismă sau schisme.

O variantă învechită a acestui cuvânt este schizmă, care se poate referi atât la separațiunea de biserică fără a renunța la dogmele ei, cât și la o neînțelegere în materie de politică sau literatură.

În concluzie, șismă este un termen care se referă la separarea sau dezbinarea unui grup de credincioși de o comunitate religioasă sau la o ruptură sau neînțelegere provocată de o diferență de opinii. Acest cuvânt are origini latine și grecești și poate fi folosit și ca sinonim pentru sciziune sau disidență.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.