Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Sclerotică

Sinonime

  • albuș
  • albul ochiului

Definiție : Sclerotică

SCLEROTICĂ este un substantiv feminin cu multiple înțelesuri și semnificații. Prima înțeles se referă la învelișul exterior, netransparent al globului ocular, care este format dintr-o membrană fibroasă cu funcție protectoare. Acest înveliș alb opac, numit și albul ochiului sau albuș, asigură protecția globului ocular.

În al doilea sens, termenul se referă la o membrană albă, opacă, alcătuită din fibre tari și elastice, care formează înveliul exterior al globului ocular. Această membrană, numită și albul ochiului, oferă stabilitate și protecție pentru globul ocular.

SCLEROTICĂ poate fi folosit și ca un substantiv feminin pentru a desemna în mod generic membrana albă, opacă, făcută din fibre tari și elastice, care formează învelișul exterior al globului ocular. Această membrană contribuie la menținerea formei și structurii globului ocular, având rolul de a-l proteja de factorii externi.

În anatomie, SCLEROTICĂ se referă la albușul ochiului, fiind denumirea folosită pentru învelișul exterior, netransparent al globului ocular. Această înveliș, format dintr-o membrană fibroasă, asigură protecție pentru globul ocular.

Pentru înțelegerea completă a sensurilor și semnificațiilor cuvântului, este important de menționat că SCLEROTICĂ vine din limba franceză (sclérotique) și are origine în latină și în vechea greacă. Termenul poate fi folosit pentru a descrie în mod general albul ochiului sau pentru a desemna învelișul exterior al globului ocular.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.