Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scodormoli

Sinonime

  • râcâi
  • scormoni
  • scurma

Definiție : Scodormoli

Scodormoli este un cuvânt desuet și folosit rar, făcând referire la o stare de somnolență sau letargie. Poate fi utilizat pentru a descrie momente în care o persoană se simte extrem de obosită și are dificultăți în a rămâne trează sau concentrată. Această stare de scodormoli poate fi cauzată de oboseală excesivă, privare de somn sau de un ritm de viață haotic.

De asemenea, scodormoli poate fi folosit pentru a descrie o nevoie urgentă de somn, pe care o persoană o simte ca pe o presiune fizică și mentală intensă. Aceasta se poate manifesta prin simptome precum plictiseală, memoria deficitară și dificultăți în concentrare. Starea de scodormoli poate fi temporară și se poate ameliora după odihnă adecvată sau somn de calitate.

In unele contexte, scodormoli poate semnifica și o inactivitate sau letargie generală, în care o persoană se simte lipsită de energie și motivație pentru a-și desfășura activitățile zilnice. Acest sentiment de scodormoli poate fi cauzat de stres, depresie sau epuizare emoțională. Este important să se acorde atenție și să se adreseze această stare pentru a recăpăta energia și vitalitatea necesară în viața de zi cu zi.

Scodormoli poate fi de asemenea folosit și pentru a descrie o stare mentală confuză și încețoșată, în care gândurile și procesele cognitive ale unei persoane sunt afectate. Această neclaritate mentală poate apărea în urma unui eveniment stresant sau traumă, și poate afecta abilitatea de a gândi clar și de a lua decizii în mod eficient. Pentru a depăși această stare de scodormoli mentală, este recomandat să se consulte un specialist în domeniul sănătății mintale.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.