Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Școleriu

Sinonime

  • dascăl
  • învățător

Definiție : Școleriu

‘Școleriu’ este un termen românesc utilizat pentru a desemna în mod general o persoană care este în procesul de a merge la școală sau care frecventează o instituție educațională. Cu toate acestea, cuvântul poate avea și alte înțelesuri și conotații în funcție de contextul în care este folosit.

Într-un sens mai specific, ‘Școleriu’ poate fi utilizat pentru a descrie o persoană care se distinge prin devotamentul și interesul său pentru studiu și educatie. Este o persoană dedicată, dedicată învățării și care manifestă o pasiune pentru cunoaștere. În acest sens, termenul ‘Școleriu’ poate fi folosit ca un compliment pentru cineva care este considerat un elev model sau un excelent elev.

Pe de altă parte, ‘Școleriu’ poate avea și o conotație negativă, referindu-se la o persoană care este excesiv de preocupată de studiu și nu își dă seama de alte aspecte ale vieții. Termenul poate sugera că această persoană este plictisitoare, nerăbdătoare și lipsită de interes pentru activități non-școlare sau sociale. Acest sens poate fi folosit într-un context mai informal sau într-o manieră ironică pentru a descrie pe cineva care este considerat extrem de muncitor și care nu se relaxează.

În concluzie, ‘Școleriu’ poate avea mai multe semnificații și conotații în funcție de contextul în care este folosit. Poate desemna o persoană care este în procesul de a învăța sau care frecventează o instituție educațională. De asemenea, poate fi folosit ca un compliment pentru a descrie pe cineva care este un elev model sau ca o caracterizare negativă pentru o persoană excesiv de preocupată de studii.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.