Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scorburea

Sinonime

  • găunoși

Definiție : Scorburea

Scorburea este un substantiv care are mai multe semnificatii. Unul dintre sensurile sale este cel medical, fiind o boala caracterizata de deficienta severa de vitamina C in organism. Aceasta conditie poate duce la manifestari precum oboseala, slabirea sistemului imunitar si aparitia petelor rosii sau purpurii pe piele.

In afara de sensul medical, scorburea poate avea si o semnificatie figurata. Aceasta se refera la stagnarea si deteriorarea moralitatii si eticii unei persoane. Cuvantul este folosit pentru a descrie o stare de degradare si decadenta morala, in care valorile si principiile morale sunt negate sau ignorate. Se poate face referire la o societate corupta, lipsita de integritate si principii morale solide.

De asemenea, scorburea poate fi folosita si pentru a descrie o stare de putrefactie sau deteriorare fizica a unui obiect sau a unei substanțe. De exemplu, se poate vorbi despre scorburea unei legume sau a unui fruct care a fost neglijat si a inceput sa se deterioreze. Totodata, termenul poate fi aplicat si unui obiect sau structura fizica care a fost lasat in paragina si prezinta semne de deteriorare si degradare estetica.

In concluzie, scorburea este un termen cu mai multe semnificatii, de la un sens medical care se refera la deficienta de vitamina C, pana la aspecte figurate care descriu deteriorarea morala sau fizica. Utilizarea acestui cuvant poate varia in functie de context, dar toate semnificatiile implica ideea de depravare si degradare.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.