Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scornocire

Sinonime

  • inventa
  • născoci
  • plăsmui
  • scorni
  • ticlui

Definiție : Scornocire

Scornocire este un verb rareori folosit, care provine din cuvântul „scorni”. Acesta are sensul de a manifesta dispreț sau disprețuire față de cineva sau ceva. Poate fi folosit pentru a exprima lipsa de respect, umilință sau batjocură. Scornocirea poate implica gesturi, cuvinte sau atitudini care denotă o atitudine ostilă față de celălalt.

Deși este rar întâlnit în vorbirea curentă, termenul „scornocire” poate fi folosit pentru a descrie o atitudine de superioritate sau aroganță, prin care cineva își exprimă cu dispreț părerea față de altcineva sau față de o situație. Scornocirea poate fi interpretată ca o formă de respingere sau de lepădare a valorilor și ideilor celuilalt, accentuând diferențele și adâncind conflictele.

În literatură sau în contexte mai formale, termenul „scornocire” poate fi asociat cu o expresie artistică sau literară care își propune să ironizeze, să critice sau să denunțe o anumită situație sau persoană. Scornocirea intră în sfera satirii sau a caricaturii și implică o înțelegere profundă a subiectului pentru a fi eficientă și convingătoare.

Pentru a arăta un grad mai mare de dispreț și batjocură, termenul „scornocire” poate fi însoțit de alți termeni sau adjective care să amplifice sentimentul de umilință. De exemplu, „scornocirea plină de dispreț” sau „scornocirea malițioasă”. Aceste calificative pot descrie o manifestare intensă și evidentă a disprețului, accentuând astfel impactul și efectul pe care îl dorește vorbitorul să-l aibă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.