Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scoruș

Sinonime

  • merișor
  • mersină
  • sorb
  • lemn-câinesc
  • lemn-pucios
  • pomul-ursului

Definiție : Scoruș

Scoruș este un arbore din familia rozaceelor, cu flori albe și cu fructe comestibile. Acesta are lemn dens, dur și omogen și este cunoscut și sub numele de câinesc, merișor, pomul ursului sau sorb. Este utilizat în medicina populară pentru tratarea reumatismului, tusei, tuberculozei și bolilor de sânge.

Scorușul este un pom rozaceu care crește în păduri, pe dealuri și munți, fiind uneori cultivat. Lemnul său este folosit pentru producerea uneltelor de tâmplărie. Există și o specie sălbatică sau de munte a scorușului, numită „merișor” sau sorb, care are lemn mai puțios. Acesta poate fi asociat și cu părul, mușmul și bîrcoacele.

Scoruș este de asemenea un sinonim pentru „sorb” în terminologia botanică. Cuvântul derivă din scorușă și denumește un arbore din familia rozaceelor. Scorulșul are frunze compuse, flori albe și fructe comestibile de culoare brună sau galbenă. Lemnul său este foarte dens, dur și omogen, fiind utilizat în industria mobilei.

Un alt termen asociat cu scorușul este „scoruș-de-munte” sau „scoruș-păsăresc”. Acesta descrie un arbore mic din familia rozaceelor, cu ramuri plecate, frunze imparipenate, flori albe și fructe de dimensiunea unui bob de mazăre, care au un gust astringent. Această specie se numește Sorbus aucuparia și poate fi întâlnită în habitatul său natural de munte. Termenul „scoruș-de-munte” se datorează faptului că acest arbore este de obicei întâlnit în zonele montane.

În concluzie, scorușul este un arbore din familia rozaceelor, cu frunze compuse și flori albe, având fructe comestibile de culoare brună sau galbenă. Lemnul său este dens, dur și omogen, utilizat în industria mobilei. Există și o specie sălbatică sau de munte a scorușului, numită „scoruș-de-munte”, care are fructe de dimensiunea unui bob de mazăre și un gust astringent.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.