Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scrapină

Sinonime

  • săpăligă

Definiție : Scrapină

Scrapină este un cuvânt românesc care poate avea mai multe sensuri și semnificații. Primul sens al acestui termen se referă la un instrument format dintr-o lamă ascuțită, de obicei din metal, fixată pe un mâner, utilizat pentru a curăța și rașpui diverse suprafețe, precum lemn sau metal. Scrapină poate fi folosită în diverse domenii, precum construcții, tâmplărie sau mecanică, fiind utilă pentru îndepărtarea ruginei, a vopselei sau a altor impurități de pe suprafețe solide.

Într-un context diferit, termenul scrapină se poate referi la o informație de calitate slabă sau un text inutil, care nu aduce nicio valoare sau nicio informație relevantă pentru cititor. Un material scris nepregătit sau neînțeles poate fi catalogat ca fiind scrapină, deoarece nu îndeplinește standardele de calitate și conținut necesare. De asemenea, un produs vizual sau artistic de proastă calitate poate fi denumit scrapină, reprezentând total lipsa de valoare artistică sau estetică.

Un alt sens al cuvântului scrapină poate fi folosit pentru a descrie o activitate sau o tehnică de lucru care presupune refolosirea sau reciclarea de obiecte vechi, inutile sau aparent fără valoare. Scrapină poate fi asociat cu artele decorative, cum ar fi decupajul, decorațiunile handmade sau alte activități creative care folosesc materiale reciclate pentru a crea produse noi și interesante, evitând astfel risipa și promovând un stil de viață sustenabil.

În concluzie, scrapină este un cuvânt românesc care poate avea diferite înțelesuri și interpretări. De la instrumentul utilizat în construcții sau tâmplărie, la materiale de calitate slabă sau activități creative de reciclare, cuvântul scrapină se poate aplica în diferite contexte, aducând astfel o mare varietate de semnificații și conotații.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.