Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scrofăi

Sinonime

  • porcăi

Definiție : Scrofăi

Scrofăi este un cuvânt românesc ce poate avea diferite sensuri și semnificații în funcție de contextul în care este folosit.

În primul rând, scrofăi poate desemna o afecțiune dermatologică caracterizată prin apariția de mici vezicule sau bubite pe piele, însoțite de mâncărime intensă. Această formă de eczemă este adesea cauzată de alergii la anumite substanțe sau de reacții la diferiți stimuli externi.

De asemenea, scrofăi poate fi folosit pentru a descrie o mișcare bruscă și neregulată a anumitor animal sau păsări. Acest gest poate purta semnificații diferite în funcție de specia de animal în cauză și de contextul în care se desfășoară. De exemplu, scrofăitul unui câine poate fi asociat cu agresivitatea sau cu un fel de avertisment, în timp ce scrofăitul unei păsări poate fi o manifestare de alarmă sau o reacție de apărare.

În unele zone geografice, scrofăi poate desemna și o formă de divertisment popular, specifică anumitor tradiții și obiceiuri locale. Aceasta constă într-o serie de jocuri și reprezentații în aer liber, în care participanții se implică în acțiuni spectaculoase și pline de energie. Scrofăiul poate include dansuri, muzică, costume speciale și numeroase alte elemente artistice.

În concluzie, cuvântul scrofăi poate avea diverse semnificații în limba română, referindu-se atât la o afecțiune dermatologică specifică, cât și la o mișcare bruscă și neregulată a unui animal sau a unei păsări, sau la un tip de divertisment popular practicat în anumite comunități.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.