Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Scrutat

Sinonime

  • v. privi.
  • a iscodi
  • a scormoni
  • a sfredeli
  • a străpunge
  • v. examina

Definiție : Scrutat

SCRUTÁ este un verb transitiv utilizat pentru a descrie acțiunea de a privi atent, cercetător, concentrându-se să pătrundă cu privirea și a examina în detaliu. Este folosit și în sens figurat pentru a descrie acțiunea de a pătrunde cu mintea, de a analiza și cerceta atent. Cuvântul provine din franceza „scruter” și din latină „scrutari”.

Adjunctul „scruta” este folosit pentru a descrie o persoană sau o acțiune care cercetează, care privește atent și iscoditor, care examinează în mod minuțios și amănunțit. Acesta poate fi folosit și în sens figurat, pentru a descrie acțiunea de a analiza și cerceta în detaliu. Cuvântul provine din franceza „scruter” și din italiană „scrutare” și are origine latină.

În limba română, verbul „scrutá” este folosit pentru a descrie acțiunea de a cerceta, de a privi atent și iscoditor, de a examina cu atenție. Este utilizat și în sens figurat pentru a descrie acțiunea de a cerceta și a analiza minuțios și atent. Cuvântul provine din franceza „scruter” și din latină „scrutari”.

Verbul „scruta” este un sinonim al verbului „cerceta” și are aceleași sensuri și înțelesuri. Este utilizat pentru a descrie acțiunea de a cerceta, a privi atent și iscoditor, a examina cu atenție. Este folosit și în mod figurat pentru a descrie acțiunea de a cerceta și analiza minuțios și în detaliu. Cuvântul provine din franceza „scruter” și din italiană „scrutare” și are origini latine.

Verbul „scrută” înseamnă a cerceta cu atenție, a căuta să cunoască bine. Este utilizat pentru a descrie acțiunea de a cerceta, de a privi atent și iscoditor, de a examina cu atenție. Este folosit și în sens figurat pentru a descrie acțiunea de a cerceta și analiza minuțios și atent. Cuvântul provine din franceza „scruter” și din latină „scrutari”.

Verbul „scrutà” este un sinonim al verbului „cerceta” și are aceleași sensuri și înțelesuri. Este utilizat pentru a descrie acțiunea de a cerceta, de a privi atent și iscoditor, de a examina cu atenție. Este folosit și în sens figurat pentru a descrie acțiunea de a cerceta și analiza minuțios și atent. Cuvântul provine din franceza „scruter” și din latină „scrutari”.

Verbul „scrutá” este un sinonim al verbului „cerceta” și are aceleași sensuri și înțelesuri. Este folosit pentru a descrie acțiunea de a privi atent, cercetător, concentrându-se să pătrundă cu privirea și a examina în detaliu. Este utilizat și în sens figurat pentru a descrie acțiunea de a pătrunde cu mintea, de a analiza și cerceta atent. Cuvântul provine din franceza „scruter” și din latină „scrutari”.

Verbul „scrutéz” este un sinonim al verbului „sonda” și are aceleași sensuri și înțelesuri. Este utilizat pentru a descrie acțiunea de a cerceta cu atenție, de a căuta să pătrundă, de a explora. Este folosit pentru a descrie acțiunea de a examina în profunzime, de a căuta să pătrundă. Cuvântul provine din latina „scrutári” și are sensul de a scormoni, a explora.

Astfel, termenul „scruta” se referă la acțiunea de a privi atent, de a cerceta și de a analiza în detaliu. Poate fi utilizat în sens literal, pentru a descrie o privire atentă sau examinarea detaliată a unui obiect sau a unei situații. De asemenea, poate fi folosit în sens figurat, pentru a descrie analiza minuțioasă și atentă a unor informații sau situații de către o persoană.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.