Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șeptic

Sinonime

  • șapte
  • șeptar

Definiție : Șeptic

SÉPTIC, -Ă, este un adjectiv care descrie ceva infectat cu microbi. De exemplu, o maladie septică este o boală cauzată de microbi. Cu origini în limba franceză și greacă, acest cuvânt este folosit în contextul medical pentru a indica o infecție sau prezenta un caracter infecțios.

Este utilizat și în compunerea unor cuvinte savante, precum „septicemie”, care indică o infecție bacteriană în sânge. Termenul derivă din limba franceză și are ca bază cuvântul latin „septicus” și cuvântul grecesc „septikos”. Aceasta denotă semnificații precum „infecțios”, „microbian” sau „infecție”.

Cu sensul de a produce infecție sau a fi infectat cu microbi, acest adjectiv denotă caracterul nociv al unui agent patogen. Mai exact, o boală septică este o afecțiune provocată de microbi. Este important de menționat că originea cuvântului este în limba franceză și are rădăcini în limba greacă.

Termenul „septic” poate fi și un element de compunere savantă în cuvinte ca „septică”, „sepsie” sau „septo-„, care indică caracterul infecțios, microbian sau infectios. Aceste cuvinte derivă din franceză și au ca surse cuvântul latin „septicus” și cuvântul grecesc „septikos”.

„Séptic” este un adjectiv utilizat atât pentru forma de masculin, cât și pentru cea de feminin. De exemplu, pot fi folosite formele de „séptic” și „séptică” pentru a descrie calitatea unui lucru sau a unui organism infectat cu microbi. Este important de menționat că termenul vine din limba franceză.

Cuvântul „șeptic” poate avea mai multe semnificații în limba română. În primul rând, este un diminutiv al cuvântului „șapte”. De asemenea, poate descrie un joc de cărți în care cartea marcată cu numărul șapte are cea mai mare importanță. Această utilizare este obișnuită în contextul familiei și are origine în cuvântul „șapte” și sufixul „-ic”.

În concluzie, cuvântul „șeptic” are diferite semnificații și înțelesuri în limba română. De la a descrie ceva infectat cu microbi până la a indica un joc de cărți, acest termen poate avea sensuri diversificate în funcție de contextul în care este utilizat.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.