Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șerpet

Sinonime

  • gălbinare

Definiție : Șerpet

Șerpet este un cuvânt românesc care are mai multe semnificații și sensuri în limba română. Atunci când este folosit ca substantiv masculin, șerpet are sensul de o ramură subțire de lemn sau de metal, înțepată la un capăt și prevăzută cu un cârlig la celălalt capăt, folosită pentru a prinde sau a trage lucruri grele. În acest sens, șerpetul este considerat ca fiind un instrument util în diverse activități, precum construcții, agricultură sau activități casnice.

De asemenea, șerpetul poate avea și sensul de animal din familia șerpilor, care se deplasează prin alunecare pe pământ și poate fi veninos sau neveninos. Această definiție face referire la reptila cu o formă alungită și fără membre, care se găsește în diverse habitate din întreaga lume. Există o varietate mare de specii de șerpi, de la cei mici și neveninoși, până la cei mari și extrem de periculoși pentru om.

În limbajul figurat, șerpetul poate exprima și ideea de viclenie sau de persoană perfidă și vicleană. Această definiție se bazează pe caracteristicile specifice ale șarpelui în natură, cum ar fi mișcările sale silențioase și imprevizibile sau capacitatea de a ataca fără avertisment. Astfel, atunci când cineva este descris ca fiind un șerpet, se face referire la comportamentul său calculat și la abilitatea de a manipula sau de a înșela pe cineva în mod inteligent.

În concluzie, cuvântul șerpet este un termen cu multiple semnificații și sensuri în limba română, cu referire la un instrument, la un animal și la un comportament. De la un instrument util, la o reptilă fascinantă și la o înșelătorie inteligentă, șerpetul este un cuvânt care reflectă diversitatea și bogăția limbii române.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.