Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șerpuleț

Sinonime

  • șerpuléț
  • șerpișor

Definiție : Șerpuleț

Șerpuleț este un cuvânt în limba română ce prezintă mai multe sensuri și semnificații. În primul rând, șerpuleț se referă la un dispozitiv mic, sub formă de cerc sau inel, utilizat pentru a ține hainele închise la gât sau la încheietură. Acest dispozitiv poate fi făcut din metal, plastic sau alte materiale. Este folosit în special pentru a fixa cravatele sau eșarfele la cămașă sau la jachetă, oferind un aspect mai îngrijit și eleganță.

În al doilea rând, șerpuleț poate face referire la o plantă cataratoare care se caracterizează prin tulpini lungi și subțiri, care se agață de sprijinuri pentru a crește vertical. Această plantă poate fi întâlnită în special în zonele tropicale și subtropicale și este adesea utilizată ca plantă decorativă. Frunzele și florile sale pot varia în funcție de specie și pot adăuga aspectul verde și proaspăt într-un mediu.

Pe lângă acestea, șerpuleț poate avea și un sens figurat. Acesta poate fi utilizat pentru a descrie o persoană sau un comportament care este subtil și înșelător, asemănător cu un șarpe. În acest context, șerpulețul poate sugera un mod de acțiune perfid sau o atitudine viclenă. Poate fi folosit și pentru a descrie o vorbire sau un comportament viclean și înșelător, menit să obțină avantaje personale în dauna altora.

În concluzie, șerpuleț este un cuvânt polisemantic care are mai multe semnificații și sensuri. De la un dispozitiv pentru a fixa hainele, la o plantă decorativă și până la un comportament înșelător, acest cuvânt poate fi utilizat în diferite contexte pentru a transmite înțelesul dorit.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.