Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șezătură

Sinonime

  • ședință

Definiție : Șezătură

Șezătura este un cuvânt românesc care poate avea mai multe sensuri și semnificații. Prima înțeles ar fi acela de așezare laolaltă a unor persoane, într-un cadru informal, în scopul de a discuta, a petrece timpul sau a se relaxa împreună. Este un termen care exprimă intimitatea și conviviul dintre prieteni sau familie.

În al doilea sens, șezătura poate reprezenta un tip de tesătură realizată manual, de regulă de către femei, în timp ce stau așezate, într-un cadru relaxat și fără grabă. Este o activitate ce implică răbdare și pricepere, iar rezultatul final constă în țesături și materiale frumos ornate și înflate cu mândrie.

Un alt sens al cuvântului șezătură se referă la atmosfera liniștită și calmă a unui sat sau a unei zone rurale. Este o stare de bine și de armonie pe care o poți simți când te plimbi prin satele pitorești, cu case tradiționale și oameni prietenoși. Este un loc în care timpul pare să se oprească și unde tradițiile și obiceiurile străvechi își păstrează farmecul.

De asemenea, șezătura poate descrie sunetul lin și constant al ploii care lovește pământul sau acoperișurile caselor. Este sunetul unei șezători naturale, care are un efect liniștitor și relaxant asupra oamenilor. Este ca și cum ploaia ar țese o poveste, creând o atmosferă plină de melancolie și mister.

Șezătura mai poate fi asociată și cu o discuție animată și plină de farmec, în care mai multe persoane își împărtășesc povești, idei sau opinii. Este un mod de comunicare plin de vitalitate și de energia cuvintelor. În șezături se pot aborda subiecte variate, de la politica și cultura, până la povești personale și anecdote amuzante.

Prin urmare, șezătura este un cuvânt cu multiple semnificații, dar care în esență exprimă legătura umană, intimitatea, tradiția și comunicarea plăcută între oameni.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.