Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șezut

Sinonime

  • dos
  • fund
  • popou
  • posterior
  • cur
  • popsi
  • pardon

Definiție : Șezut

Șezut este un cuvânt care are mai multe înțelesuri și sensuri în limba română. Primul sens al cuvântului șezut se referă la partea din spate a corpului uman pe care oamenii se așează atunci când stau jos. Acesta este adesea folosit pentru a descrie poziția în care o persoană se odihnește pe oasele bazinului. De asemenea, șezut poate însemna și fesele sau posteriorul unei persoane.

Un alt sens al cuvântului șezut se referă la poziția în care o persoană se află atunci când stă jos pe un scaun, pe un pat sau pe o piatră. Șederea poate fi de scurtă durată sau poate implica o perioadă mai lungă de timp, când o persoană rămâne, petrece sau trăiește într-un anumit loc.

De asemenea, cuvântul șezut poate fi folosit în expresii care indică astâmpărul sau liniștea unei persoane. De exemplu, ședea bine înseamnă a fi confortabil sau a sta liniștit. De asemenea, ședea bine poate însemna și a se potrivi sau a fi convenabil pentru o persoană.

Este important de menționat că șezutul poate fi confundat uneori cu cuvântul stațiu, însă literaturii i-ar conveni să facă diferența între cele două cuvinte. Stațiu indică poziția unei persoane care se sprijină pe tălpi, în timp ce șezutul se referă la poziționarea unei persoane care se odihnește pe oasele bazinului.

În concluzie, cuvântul șezut are diverse sensuri și semnificații în limba română și poate fi folosit pentru a descrie poziția în care o persoană se așează pe o suprafață, pentru a indica o perioadă de rămânere sau petrecere într-un anumit loc și pentru a exprima confortul sau potrivirea unui obiect sau a unui context pentru o persoană.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.