Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șinorit

Sinonime

  • șnuruit

Definiție : Șinorit

Definiția cuvântului ‘șinorit’ este un important exercițiu pentru înțelegerea esenței și semnificației acestuia în limba română. Acest cuvânt este folosit în două contexte diferite, fiecare având un înțeles distinct și specific. Prima utilizare a termenului ‘șinorit’ se referă la o tehnică specifică de meșteșugit folosită în lucrările de lemnărie. Această tehnică constă în lustruirea și finisarea unei suprafețe de lemn pentru a-i conferi un aspect neted și lucios, nealterând însă textura și caracteristicile naturale ale lemnului.

În al doilea sens, ‘șinorit’ este un termen regional specific folosit în unele regiuni ale României pentru a descrie o persoană care are o înfățișare distinsă și elegantă, cu un aer de prestanță și rafinament. Această utilizare a cuvântului este de obicei asociată cu modul în care o persoană se îmbracă și se prezintă în societate, sugerând un aspect îngrijit și sofisticat, în concordanță cu moda și tendințele actuale. Este important de menționat că utilizarea acestui termen în acest sens este mai specifică și limitată la anumite regiuni și grupuri sociale.

În concluzie, ‘șinorit’ este un cuvânt complex și polisemantic, care poate fi interpretat în două moduri diferite în limba română. Pe de o parte, se referă la o tehnică de lustruire a lemnului în lucrările de lemnărie, iar pe de altă parte, se referă la o înfățișare elegantă și distinsă a unei persoane. Această diversitate de semnificații adaugă adâncime și bogăție vocabularului nostru și contribuie la înțelegerea și comunicarea noastră într-un mod mai precis și complet.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.