Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șișcă

Sinonime

  • babă
  • tocător
  • vrăjitoare

Definiție : Șișcă

Șișcă este un cuvânt căruia i se atribuie mai multe semnificații în limba română. În primul rând, poate fi un substantiv feminin, folosit în unele regiuni din România pentru a desemna vrăjitoarele. Acest sens provine din cuvântul sârbesc „šiškati”, care înseamnă a șopti sau a murmura, iar numele vrăjitoarelor este legat de obiceiul lor de a murmura farmece sau vraji.

În al doilea rând, „șișcă” poate fi folosit pentru a denumi paiele tocate mărunt, utilizate ca hrană pentru animalele domestice, în special pentru bovine. Acest sens provine din cuvântul ucrainean „sička”.

De asemenea, „șișcă” poate fi un termen regional pentru tocătoare, o mașină folosită pentru a toca paie sau coceni. Tocătura obținută cu ajutorul acestei mașini poate fi folosită, de asemenea, ca hrană pentru animale.

Există și o altă variantă a cuvântului „șișcă”, care este folosită în Moldova și înregistrată în limba rusă ca „sĭečka”. Această variantă denumește un cuțit special folosit pentru a tăia varza sau paiele tocate. În Moldova, „șișcă” este asociată cu o tocătoră sau o mașină de tocat paie și coceni.

În final, este de menționat că „șișcă” poate fi și un termen folosit pentru a descrie o persoană înzestrată cu puteri magice, o vrăjitoare sau o bătrână cu cunoștințe de magie și vrajă. Această semnificație provine din cuvântul rus „șișkati”, care înseamnă a șopti sau a murmura. Se crede că vrăjitoarele șoptesc farmece și vraji pentru a-și putea îndeplini dorințele sau a acționa asupra altei persoane.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.