Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șivoi

Sinonime

  • micsandră
  • micșunea

Definiție : Șivoi

Șivoi, șivoi și șlói este un substantiv masculin, iar în Transilvania Moldovei este folosit înlocuind cuvântul „șivoi”. Este un termen derivat din limba maghiară, din cuvântul „sió” care înseamnă canal de apă lin sau canal de pământ. Înfluențat de termenul „povoăi” care înseamnă ploaie abundentă, șivoi desemnează un torrent sau un râu puternic de apă, precum cele care curg în timpul primăverii. Este adesea folosit pentru a descrie cursurile de apă rapid și agitate care provin din munți.

Șivoi este sinonim cu termenul „șuvoi” și este folosit în unele regiuni din Transilvania Moldovei. Este un substantiv neutru și este de asemenea legat de cuvântul maghiar „sió”. Un șivoi este un torent sau un râu puternic de apă care se formează în urma precipitațiilor abundente, cum ar fi ploaia sau topirea zăpezii. Este un termen folosit în special pentru a descrie cursurile de apă care curg cu viteză mare și care pot provoca inundații sau distrugeri în jurul lor.

Șivoi poate fi sinonim și cu termenul „șivoiu”, care este utilizat în anumite contexte. Este un substantiv neutru și este asociat cu cuvântul „șuvoiu”. Șivoiu este un torent sau un râu puternic de apă, care poate apărea în urma unei ploi puternice. Este o formă de relief caracterizată prin cursuri de apă rapide și agitate. Atunci când plouă abundent, pot apărea multiple șivoaie, care se formează în lungul pantelor muntoase și care pot provoca alunecări de teren și inundații.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.