Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șlag

Sinonime

  • apoplexie
  • balanță
  • cântar
  • ictus apoplectic
  • parchet

Definiție : Șlag

Șlag este un termen românesc folosit în diferite contexte, având diverse semnificații în funcție de domeniul în care este utilizat.

În domeniul muzicii, șlag desemnează o melodie populară, memorabilă și ușor de cântat, care devine repede foarte cunoscută și apreciată de public. Este o piesă care se difuzează intens la radio sau este interpretată frecvent la concerte și evenimente muzicale.

Șlag poate fi și un termen folosit în domeniul sportului, îndeosebi în fotbal. Aici, șlag se referă la o execuție tehnică a unui jucător, de obicei o lovitură, care impresionează și reprezintă un moment deosebit într-un meci. Această acțiune poate fi o pasă genială, un șut spectaculos sau o numeroasă finte și driblinguri reușite cu succes.

În zonă geografică a Banatului, termenul șlag are și o conotație specifică, referindu-se la o petrecere populară sau un eveniment festiv în care se cântă și se dansează. În acest context, șlag poate fi asociat cu tradiția locală de a se aduna în jurul mesei și a se bucura de mâncare, băutură și muzică într-o atmosferă jovială și distractivă.

Șlag mai poate fi și un termen argotic pentru blestem sau înjurătură, având o conotație negativă și peiorativă. Este un cuvânt vulgar care este folosit pentru exprimarea nemulțumirii sau a supărării într-un mod obscen sau agresiv.

În concluzie, termenul șlag are un spectru larg de semnificații, includând aspecte legate de muzică, sport, tradiții locale și chiar limbajul vulgar. Utilizat în contextul potrivit, poate denota o melodie populară, o execuție tehnică deosebită, o petrecere sau adunare festivă sau chiar un termen vulgar de exprimare a nemulțumirii.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.