Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șlăitaf

Sinonime

  • portmoneu
  • portofel

Definiție : Șlăitaf

Șlăitaf este un termen din limba română care are mai multe semnificații și înțelesuri. Unul dintre sensurile acestui cuvânt se referă la o persoană care este neliniștită sau agitată, care manifestă o stare de agitație sau neliniște interioară. În acest context, șlăitaf poate fi asociat cu o persoană nerăbdătoare sau cu un temperament neliniștit.

Un alt sens al cuvântului șlăitaf este legat de mototolirea sau amestecarea într-un mod inestetic, dezordonat. Acesta poate fi folosit pentru a descrie o împletitură sau un ansamblu de fire sau obiecte care sunt amestecate în mod neglijent și dezordonat. De asemenea, poate fi folosit pentru a descrie un aspect dezordonat sau îngrămădeala unui lucru sau a unui loc.

În plus, cuvântul șlăitaf poate avea și o înțeles generic de a fi fără formă sau dezorganizat. Poate fi folosit pentru a descrie un obiect, o acțiune sau un eveniment care nu are o structură clară sau coerentă, fiind caracterizat prin lipsă de ordine sau dezorganizare.

De asemenea, termenul șlăitaf poate fi folosit într-un sens negativ, referindu-se la o persoană sau un obiect care este considerat lipsit de importanță sau de valoare. Acest sens poate fi asociat cu ideea subaprecierii sau subestimării unei persoane sau a unui lucru.

În concluzie, termenul șlăitaf este un cuvânt versatil care are mai multe sensuri și înțelesuri în limba română. Poate fi folosit pentru a descrie o persoană agitată sau neliniștită, o amestecătură dezordonată, o lipsă de formă sau structură și poate transmite și o conotație negativă de lipsă de importanță sau valoare.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.