Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șoldit

Sinonime

  • șoldiu

Definiție : Șoldit

Șoldit este un adjectiv care descrie o stare în care un animal are șoldul vătămat, ieșit în afară sau fracturat, în urma unei lovituri. Acest termen poate fi utilizat și pentru a descrie obiecte care sunt lăsate într-o parte sau care sunt strâmbe.

De asemenea, șoldit este și forma de participiu trecut al verbului „a șoldi”. Acest verb este un arhaism și este folosit în principal în vorbirea populară. El are două sensuri principale:

În primul rând, acțiunea de a vătăma un animal la șolduri prin lovire sau prin supunerea acestuia unor eforturi prea mari. De exemplu, se poate spune că un cal este șoldit atunci când acesta suferă o vătămare la nivelul șoldului, fie prin lovire sau prin eforturile intense la care este supus.

În al doilea rând, șoldit poate însemna acțiunea de a se lăsa într-o parte sau de a se strânge, în cazul obiectelor. Acest lucru poate fi cauzat fie de utilizarea excesivă, munca prea grea sau de o lovitură primită. De exemplu, un obiect șoldit ar putea fi o grindă de lemn care s-a deformat într-o parte din cauza greutății.

În concluzie, termenul „șoldit” are două sensuri principale. Pe de o parte, descrie o stare a unui animal sau a unui obiect care are șoldul vătămat, ieșit în afară sau strâmb. Pe de altă parte, este și forma de participiu trecut a verbului „a șoldi”, care înseamnă a vătăma un animal la șolduri sau a permite unui obiect să se lase într-o parte sau să se strâmbă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.