Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șoporoi

Sinonime

  • șoporoi
  • șopti
  • șușoti

Definiție : Șoporoi

Șoporoi este un cuvânt românesc fără semnificație precisă. Poate fi privit drept un neologism sau ca un cuvânt regional specific unei anumite zone geografice.

1. În anumite regiuni, șoporoi poate reprezenta un obiect mic, de formă sferică sau ovală, care poate fi confecționat din diverse materiale, cum ar fi pânză, lemn sau lut. Acest obiect poate avea rolul de amuletă sau talisman și se poartă în general la gât sau în buzunar, pentru a aduce noroc sau protecție.

2. Șoporoi poate fi folosit și în sensul de „stropi de ploaie fini”, de obicei asociat cu ploaia de vară. Acești șoporoi pot fi priviți ca niște mici picături fine de apă care cad și se împrăștie ușor în aer, dând senzația de prospețime și revitalizare.

3. Șoporoi poate reprezenta și o stare de somnolență sau adormire ușoară, dar nici prea profundă. Este un stadiu intermediar între veghe și somn, caracterizat prin relaxare și odihnă. Acest termen poate fi folosit și pentru a exprima o stare de plictiseală sau indolentă, în care persoana se simte somnorosă și neinteresată de activități.

4. Într-un context regional, șoporoi poate fi asociat cu o persoană sau un animal care se odihnește puțin timp înainte de a reveni la activitățile zilnice. Este vorba despre o scurtă perioadă de relaxare sau pauză, în care individul se reîncarcă cu energie înainte de a continua. Acest sens poate fi întâlnit în special în zonele rurale sau specifice anumitor tradiții și obiceiuri.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.