Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șoporoială

Sinonime

  • șoaptă
  • șușoteală
  • șușotit

Definiție : Șoporoială

Șoporoială este un cuvânt din limba română care poate avea mai multe sensuri și semnificații, în funcție de context.

Unele înțelesuri ale cuvântului Șoporoială sunt legate de agitație sau de un comportament agitat. Poate exprima o atmosferă animată, în care oamenii sunt în mișcare, se deplasează rapid și vorbesc cu voce tare. Aceasta poate fi întâlnită în diverse contexte, precum într-un bar, la un eveniment aglomerat sau în timpul unei petreceri. De asemenea, poate fi utilizat pentru a descrie un comportament frământat sau neliniștit al unei persoane.

În unele cazuri, termenul Șoporoială poate indica o activitate haotică sau dezorganizată. Poate fi folosit pentru a descrie o situație în care lucrurile nu sunt bine organizate sau în care există o confuzie și o lipsă de coordonare. Acest sens poate fi aplicat în diferite contexte, precum planificarea unui eveniment, gestionarea unui proiect sau în viața de zi cu zi când lucrurile nu decurg conform planului sau nu sunt organizate în mod adecvat.

Un alt sens al cuvântului Șoporoială se referă la zgomot sau larma produsă de o mulțime de oameni, de obicei într-un spațiu restrâns. Acest termen poate fi folosit pentru a descrie o atmosferă gălăgioasă, în care oamenii vorbesc în același timp, râd sau fac zgomot într-un mod distractiv sau amuzant. Acest sens poate fi întâlnit în diverse contexte, cum ar fi petrecerile, adunările publice sau reuniunile informale.

În concluzie, Șoporoială este un cuvânt cu multiple semnificații, care pot fi legate de agitație, de un comportament agitat sau energic, de o activitate dezorganizată sau haotică și de zgomot sau larma produsă de o mulțime de oameni. Este important să ținem cont de context pentru a înțelege în mod corect sensul acestui cuvânt.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.