Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șoșoni

Sinonime

  • șopti
  • șușoti

Definiție : Șoșoni

Șoșoni este un termen folosit în limba română pentru a desemna mai multe tipuri de încălțăminte. Primul sens al cuvântului se referă la o încălțăminte de iarnă confecționată din postav sau din cauciuc, purtată peste pantofi. Aceasta oferă protecție împotriva frigului și a umezelii. Un alt sens al cuvântului se referă la un pantof de casă realizat din pâslă, folosit pentru a evita murdărirea podelei sau pentru a păstra picioarele calde în interiorul locuinței.

Șoșonii se caracterizează prin faptul că sunt confecționați din materiale impermeabile, rezistente la apă. Aceștia sunt folosiți în special în sezonul rece, pentru a proteja picioarele de umiditate și de frig. Conform etimologiei, termenul șoșoni provine din franceza veche, din cuvântul chausson, care la rândul său derivă din latinescul calceus, ce înseamnă „încălțăminte”.

Șoșonii pot fi realizați din diverse materiale, cum ar fi pâsla sau cauciucul. Tipurile cei mai întâlnite de șoșoni sunt cei din pâsla, care se fixează pe picior cu ajutorul unei curele și se potrivesc peste pantofi. Există și șoșoni din cauciuc, care sunt mai înalți și sunt de regulă utilizați în zonele mai umede sau în condiții de zăpadă abundentă.

În concluzie, termenul „șoșoni” desemnează o încălțăminte de iarnă, realizată din pâslă sau cauciuc, care se poartă peste pantofi pentru a oferi protecție împotriva frigului și a umidității. Aceștia pot fi utilizați atât în exterior, pentru a înfrunta condițiile meteo neplăcute, cât și în interiorul locuinței, ca pantofi de casă. Etimologic, termenul provine din franceza veche și are legătură cu noțiunea latină de „încălțăminte”.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.