Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șotelnic

Sinonime

  • glumeț
  • hazliu
  • poznaș
  • vesel

Definiție : Șotelnic

Termenul „Șotelnic” este un substantiv care face referire la mai multe sensuri și semnificații diferite în limba română.

În primul rând, „Șotelnic” poate desemna un mesager sau un servitor care aducea mesaje importante sau livra corespondența în vechime. Acest sens se referă la un individ responsabil cu trimiterea și primirea documentelor sau informațiilor.

În al doilea rând, termenul poate fi folosit pentru a descrie un oficial al unei curți regale sau nobiliare, care avea rolul de a servi și aduce servicii nobililor sau monarhului. Acest sens implică o poziție de încredere și importanță în cadrul acelei curți sau a respectivului regat.

Un alt sens al cuvântului „Șotelnic” se referă la o ustensilă de bucătărie. În acest context, este vorba despre o tavă specială sau un vas adânc, folosit pentru a pregăti și a servi diverse feluri de mâncare. Acest sens face referire la un obiect folosit în gătit și servirea alimentelor.

De asemenea, termenul „Șotelnic” poate desemna și un tip de conac sau reședință nobiliară, care aparținea unui șotelnic sau era destinat folosirii acestuia. În acest caz, este vorba despre o clădire de lux, cu multiple încăperi și facilități, care servea drept domiciliu pentru un nobil sau un oficial al regatului respectiv.

În concluzie, termenul „Șotelnic” acoperă o gamă largă de semnificații, de la un mesager sau oficial la o ustensilă de bucătărie sau o reședință nobiliară. Utilizarea acestui cuvânt depinde de contextul în care este folosit și de sensul specific dorit.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.