Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Știrbocit

Sinonime

  • știrb

Definiție : Știrbocit

Știrbocit este un termen utilizat în limba română cu mai multe semnificații posibile. În primul rând, acesta poate desemna o persoană care este considerată slabă, fără personalitate, care se lasă influențată ușor de alții și care nu își exprimă propriile opinii sau dorințe. În acest sens, știrbocitul poate fi privit ca un individ lipsit de curaj și de putere de decizie.

Pe de altă parte, termenul de știrbocit poate fi folosit și pentru a descrie o persoană care se comportă într-un mod înșelător sau ipocrit. Este vorba despre cineva care mimează o atitudine și reprezintă o imagine falsă a propriei personalități în fața celor din jur, cu scopul de a-și atinge propriile interese sau de a obține avantaje personale în detrimentul celorlalți.

Mai mult, știrbocit poate fi interpretat și ca un adjectiv folosit pentru a descrie o acțiune sau un comportament care este considerat josnic sau necinstit. Este vorba despre o faptă dezaprobatoare, care nu respectă normele de conduită sau etica, și care poate aduce prejudicii altor persoane sau societății în general.

În concluzie, știrbocit este un termen cu multiple semnificații negative în limba română, care poate fi asociat atât cu trăsături de caracter precum slăbiciunea sau ipocrizia, cât și cu acțiuni dezaprobatoare sau necinstite. Utilizarea acestui termen poate sugera o critică la adresa unor comportamente sau atitudini considerate indoielnice sau nefavorabile.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.