Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Știuleu

Sinonime

  • cocean
  • știulete

Definiție : Știuleu

Știuleu este un substantiv masculin care poate avea mai multe sensuri și semnificații. În general, este folosit în regiunile vorbitoare de limba română să descrie o colecție de știulete, cuvânt care desemnează tije sau codițe subțiri și rigide de la plante graminee, în special de porumb.

Un prim sens al cuvântului știuleu se referă la această colecție de tije subțiri și rigide, care se formează în graminee precum porumbul. Aceste știulete sunt de obicei culese și utilizate în diferite scopuri, de exemplu pentru construirea unor acoperișuri sau folosite ca material pentru diverse obiecte artizanale.

Știuleu mai poate fi folosit în limbaj popular pentru a desemna o mulțime de obiecte mici și de valoare redusă, la care oamenii nu prea acordă importanță. De exemplu, o cutie plină cu șuruburi sau o colecție de pietricele pot fi numite în mod coloquial știuleu.

De asemenea, în contextul regional, în unele zone este utilizat termenul știuleu ca un sinonim pentru cuvântul „rămășiță”, adică o parte care a mai rămas din ceva ce a fost distrus sau consumat. De exemplu, când oamenii vorbesc despre mâncarea rămasă în farfurie după ce au mâncat, o pot numi știuleu.

În concluzie, știuleu este un substantiv masculin cu diverse sensuri și semnificații. Poate desemna colecția de știulete, dar poate fi și folosit în limbaj popular pentru a desemna obiecte mici și neimportante sau pentru a descrie rămășițele. Acest termen este utilizat mai ales în regiuni vorbitoare de limba română, în special în zonele rurale.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.