Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Știut

Sinonime

  • cunoscut
  • familiar
  • archicunoscut
  • banal
  • depășit
  • vechi
  • răscunoscut
  • fumat
  • răsuflat

Definiție : Știut

Știut este un verb transitiv care provine din limba latină (scire) și are mai multe semnificații. Prima dintre ele este aceea de a avea cunoștințe, de a fi obișnuit cu ceva sau cu cineva. De exemplu, se poate spune că cineva știe drumul sau știe o limbă străină. De asemenea, poate fi utilizat și pentru a exprima abilitatea cuiva de a dezvolta sau de a se pricepe la un anumit domeniu, cum ar fi matematica sau o lecție pe de rost. De asemenea, poate indica și faptul că cineva este informat despre ceva, cum ar fi evenimentele recente.

Un alt sens este acela de a avea cunoștință despre ceva sau despre existența unui lucru. De exemplu, se poate spune că oamenii din trecut nu știau de existența Americii. În plus, expresia „a nu ști multe” poate fi folosită pentru a indica faptul că cineva acționează sumar sau răspunde imediat unei provocări fără a analiza în detaliu situația.

Există și expresii specifice în care cuvântul „știut” este utilizat. De exemplu, „a nu ști multe, ci una și bună” poate indica faptul că cineva acționează fără să stea prea mult pe gânduri sau „a ști una, și bună” poate fi folosit pentru a argumenta că ceva este incontestabil.

În plus, există și o formă a adjectivului „știut” care poate fi folosită pentru a descrie ceva ce este bine cunoscut sau cunoscut de mulți oameni. De exemplu, se poate spune că un lucru este „știut” sau că o lecție este „știută”.

Acestea sunt doar câteva dintre semnificațiile și utilizările cuvântului „știut” în limba română. Este un cuvânt polisemantic și adesea este folosit în diverse contexte pentru a descrie diferite aspecte ale cunoașterii, abilităților și informațiilor.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.