Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Ștrapă

Sinonime

  • alergare
  • alergătură
  • fugă
  • goană
  • umblătură
  • umblet

Definiție : Ștrapă

Ștrapă este un cuvânt din limba română care are mai multe sensuri și semnificații. Un prim sens al acestui cuvânt se referă la o bandă sau o curea, folosită în mod obișnuit pentru a lega, a fixa sau a susține diverse obiecte sau materiale. Ștrapă poate fi realizată din diverse materiale precum piele, textil sau plastic și poate fi ajustată în funcție de nevoile sau dimensiunile obiectelor de care este legată.

Un alt sens al cuvântului Ștrapă se referă la o piesă dintr-o echipă de cai care este folosită pentru a trage vehicule precum căruțe sau trăsuri. Această ștrapă este de obicei făcută din piele rezistentă și este fixată pe spatele cailor, în jurul lor sau în jurul lăbuțelor lor pentru a le oferi stabilitate și pentru a conecta animalele la vehiculul pe care îl tractează.

Un alt sens al cuvântului Ștrapă se referă la dispozitivul care susține sau fixează o armă pe umerii unei persoane. Această ștrapă este de obicei realizată dintr-un material rezistent și ajustabil și este folosită pentru a păstra arma în siguranță și ușurința de manevrare pentru soldatul care o poartă.

În contextul militar, termenul Ștrapă mai poate însemna și o bandă sau curea îngustă care este purtată pe umeri sau pe pieptul uniformei militare, pentru a indica gradul sau rangul militar al unei persoane.

Într-un context mai general, ștrapă poate fi folosit și pentru a descrie o persoană care este dependentă de o alta, care se bucură de avantajele sau privilegiile legate de statutul celeilalte persoane. Această utilizare a termenului poate avea conotații negative și poate sugera faptul că persoana supusă este manipulată sau abuzată în anumite moduri de către persoana dominantă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.