Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Ștrec

Sinonime

  • cale ferată
  • drum-de-fier
  • galerie
  • linie ferată

Definiție : Ștrec

Ștrec este un cuvânt românesc care are mai multe sensuri și semnificații. Unul dintre sensurile sale se referă la acțiunea de a trece pe lângă, de a ocoli, de a evita sau de a se strecura pe lângă ceva sau cineva. De exemplu, putem folosi acest termen pentru a descrie faptul că o persoană reușește să treacă pe lângă un obstacol fără să fie observată sau fără să-i cauzeze vreun rău.

De asemenea, ștrec poate însemna și a depăși sau a treci peste un anumit prag sau limită. De exemplu, putem spune că o anumită persoană a ștracut nivelul de dificultate al unui joc sau a reușit să depășească un obstacol în viață.

În limbajul comun, ștrec mai poate avea și semnificația de a umbla, a hoinări sau a bântui fără un scop anume. Acest sens se poate aplica atât la oameni, cât și la animale. De exemplu, putem folosi acest termen pentru a descrie acțiunea unei persoane sau a unui animal care umblă fără țel sau scop precis printr-un anumit loc.

În plus, ștrec poate însemna și a marca, a nota sau a specifica ceva pe o anumită hârtie sau document. De exemplu, putem spune că un angajat trebuie să ștrecă în fișa de prezență ora la care a sosit la muncă sau că un student trebuie să ștrecă notele obținute la un examen în carnetul său de student.

În concluzie, termenul ștrec este un cuvânt cu multiple sensuri și semnificații în limba română. De la a trece pe lângă, a depăși sau a ocoli la a umbla fără scop sau a marca ceva pe hârtie, acest cuvânt are o varietate de înțelesuri în funcție de contextul în care este utilizat.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.