Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Ștricuire

Sinonime

  • anula
  • elimina
  • înlătura
  • scoate
  • suprima
  • șterge
  • tăia

Definiție : Ștricuire

Ștricuire este un cuvânt care are mai multe semnificații și sensuri în limba română. În primul rând, acest termen se referă la acțiunea de a șterge sau a curăța ceva, în special cu ajutorul unei perii sau al unui ștergător. Poate fi folosit pentru a descrie acțiunea unei persoane de a îndepărta praful sau murdăria de pe obiecte sau suprafețe. De exemplu, o persoană poate face ștricuirea mobilierului pentru a-l menține curat și strălucitor.

De asemenea, termenul „ștricuire” poate fi folosit în contextul curățării hainelor sau a textilelor. Aceasta implică procesul de folosire a unei perii sau a unui instrument special pentru a îndepărta scamele, praful sau alte impurități de pe suprafața materialului textil. Majoritatea țesăturilor necesită ștricuirea periodică pentru a menține aspectul lor curat și bine întreținut.

În domeniul mecanicii, „ștricuirea” este utilizată pentru a descrie procesul de a îndrepta sau de a netezi o suprafață metalică. Acest proces implică utilizarea unor instrumente speciale, cum ar fi tăișuri sau abraziuni, pentru a îndepărta asperitățile sau pentru a reface forma inițială a piesei metalice. Ștricuirea poate fi necesară pentru a asigura buna funcționare și siguranța pieselor mecanice.

Ultima semnificație a termenului „ștricuire” se referă la procesul de pregătire a lemnului înainte de a fi utilizat în construcții sau în alte proiecte. Aceasta implică îndepărtarea scoarței, finisarea și netezirea suprafeței lemnului pentru a obține o textură uniformă și pentru a asigura o capacitate optimă de sustinere. Ștricuirea lemnului se poate realiza manual sau cu ajutorul unor unelte speciale, cum ar fi planele sau mașinile de șlefuire.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.