Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Ștudiruire

Sinonime

  • învăța
  • studia

Definiție : Ștudiruire

Ștudiruire este un cuvânt din limba română care are mai multe sensuri și semnificații. În primul rând, acest cuvânt se poate referi la procesul de studiere sau învățare a unui anumit subiect, fie că este vorba despre studiul unei limbi străine sau despre studiul unei materii în cadrul unei instituții de învățământ. Ștudiruirea implică adâncirea într-un domeniu specific și acumularea de cunoștințe solide în acel domeniu.

De asemenea, ștudiruirea poate fi asociată cu procesul de investigare sau cercetare a unei probleme sau a unui fenomen în scopul obținerii unor rezultate sau a unor cunoștințe noi. Acest proces implică parcurgerea unor etape specifice, cum ar fi selectarea și interpretarea datelor, identificarea unor modele sau relații și formularea unor concluzii bazate pe dovezi.

În contextul juridic, ștudiruirea poate desemna analiza și examinarea atentă a unor documente legale sau a unui caz înainte de a lua o decizie sau de a emite o sentință. Acest proces implică evaluarea elementelor de fapt și de drept, identificarea argumentelor și contrargumentelor, precum și fundamentarea unei soluții care să fie în conformitate cu legea.

În concluzie, ștudiruirea este un cuvânt cu o sferă largă de semnificații, toate legate de procesul de aprofundare și învățare a unui anumit subiect, fie că este vorba despre studierea unei limbi, cercetarea unei probleme sau analiza unui caz. Este un termen care subliniază importanța cunoașterii și a înțelegerii în diferite domenii de activitate.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.