Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șuios

Sinonime

  • astmatic

Definiție : Șuios

Șuios este un cuvânt în limba română care are mai multe sensuri și semnificații. În primul rând, poate fi folosit pentru a descrie un zgomot asemănător cu cel produs de șuierarea unui obiect în mișcare sau de suflarea vântului prin crăpăturile unei uși sau ferestre.

Un alt sens al cuvântului Șuios se referă la o persoană sau un animal care emite sunete asurzitoare și repetitive, asemănătoare cu un șuierat sau un fluierat. Această caracteristică sonoră poate fi asociată cu senzația de disconfort sau teamă și poate fi considerată deranjantă sau iritantă.

De asemenea, Șuios se poate referi și la o mișcare rapidă și zgomotoasă a unui obiect sau vehicul. Aceasta poate indica o viteză sporită, o manevră bruscă sau o deplasare în zigzag, generând sunete puternice și caracteristice.

În limbajul figurat, termenul Șuios poate fi asociat cu caracteristicile și trăsăturile unei persoane sau a unei situații. Poate descrie un comportament agitat, instabil sau supărător, sugerând o lipsă de calm și control. De asemenea, poate fi utilizat pentru a exprima neliniște, incertitudine sau confuzie într-un anumit context.

În concluzie, Șuios este un cuvânt cu multiple semnificații, care se referă la sunete, mișcări și trăsături caracteristice. Folosit în diferite contexte, acest termen poate descrie zgomote repetitive și asurzitoare, manifestări sonore deranjante, mișcări rapide și agitate sau comportamente instabile și supărătoare.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.