Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șuiță

Sinonime

  • orbete

Definiție : Șuiță

Șuiță este un substantiv feminin care poate avea mai multe semnificații în limba română. Unul dintre sensurile sale este acela de „urcare, suire, suiș”. Acesta înseamnă faptul de a se urca sau de a se sui într-un anumit loc. De asemenea, poate semnifica și acțiunea de a transporta un obiect într-un loc ridicat.

Un alt sens al cuvântului „șuiță” este legat de zoologie și se referă la cățelu-pământului. Este vorba despre un rozător care iese dimineața din vizuini pentru a lătra la soare. Acest sens se bazează pe onomatopeea creată de sunetul acut al lătratului acestui animal.

Există și varianta „șuiță”, care este un fel de popondoc mai mare, denumit și „spermóphilus citillus”. Acesta este un mamifer rozător înrudit cu marmota, întâlnit în zona vestului României.

În ceea ce privește sensul mai general, „șuiță” poate însemna un grup de oameni care însoțește o persoană importantă, fiind asociat cu termenul „alai”. De asemenea, se poate referi și la un ciclu de piese muzicale instrumentale cu caracter variat, precum și la o serie sau șir de idei, reprezentări etc. Această semnificație are origine franceză, provenind de la cuvântul „suite” care înseamnără „a urma”.

În concluzie, cuvântul „șuiță” are diverse sensuri în limba română, legate de acțiuni fizice (urcare, transport), zoologie (rozător cățelu-pământului), grupuri de oameni (însoțitori, alai) și domeniul muzical (ciclu de piese).

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.