Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șujnic

Sinonime

  • leasă

Definiție : Șujnic

Șujnicul este un cuvânt din limba română care poate avea mai multe sensuri și înțelesuri.

În primul rând, șujnicul poate fi un instrument folosit în tâmplărie și meșteșugărit pentru a uni sau fixa diferite piese de lemn. Acest instrument poate fi sub forma unui cui cu cap gros și pătrat sau un prelucrător de lemn care are o formă specifică pentru a permite o strângere puternică și sigură. Termenul de șujnic poate fi, de asemenea, utilizat pentru a desemna o metodă specifică de unire a lemnului, care implică folosirea acestui instrument. Această definiție este strâns legată de domeniul construcțiilor și podețelor, unde șujnicul are un rol important în asigurarea rezistenței și solidității structurilor realizate din lemn.

De asemenea, termenul de șujnic poate fi folosit și într-un sens figurat pentru a descrie o persoană incapabilă sau neproductivă în lucrul cu lemnul sau cu un anumit instrument. Acest sens este frecvent utilizat în mediul de lucru sau în mijlocul breslelor meșteșugărești pentru a descrie pe cineva care nu poate să ducă la bun sfârșit o sarcină sau nu se descurcă bine într-un anumit domeniu. Prin extensie, un șujnic poate fi și o persoană nepricepută sau nesigură într-o anumită acțiune sau activitate în general, nu doar în lucrul cu lemnul.

Într-un context regional, șujnic poate desemna și o persoană sau o familie care locuiește într-un anumit sat sau localitate cu același nume. Aceasta poate fi o formă specifică de a denumi un grup sau o comunitate, bazată pe proveniența geografică sau pe o legătură ancestrală cu o anumită zonă. Această definiție este specifică și poate varia în funcție de contextul local și de tradițiile specifice regiunii respective.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.