Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șulumachi

Sinonime

  • leaț
  • șipcă

Definiție : Șulumachi

Șulumachi este un cuvânt din limba romani care are mai multe sensuri și semnificații. Primul sens este acela de a fi tăcut sau timid în fața altora, de a nu avea încredere în sine sau de a fi reticent în a-și exprima părerea sau sentimentele. Acest sens indică o atitudine rezervată și poate fi folosit pentru a descrie o persoană care se simte inconfortabil în situații sociale sau care preferă să evite interacțiunile cu ceilalți.

Al doilea sens al cuvântului Șulumachi este cel de a fi precaut și vigilent, de a fi atent la tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Această semnificație indică o persoană cu un spirit alert și precaut, care nu ia decizii pripite sau nu se lasă influențat ușor de alții. Un individ șulumachi este vigilent și atent la potențiale pericole sau amenințări și își planifică acțiunile în funcție de acestea.

Un alt sens al cuvântului Șulumachi este acela de a fi înțelept sau învățat, de a poseda o mare cunoaștere și înțelegere a lumii și a vieții. Acest sens indică o persoană cu o minte ascuțită și capabilă de gândire profundă. Un individ șulumachi este înțelept și învățat în diverse domenii și posedă o cunoaștere vastă și complexă a lumii.

În concluzie, cuvântul Șulumachi are mai multe sensuri și semnificații în limba romani. Aceste sensuri includ a fi tăcut sau timid, a fi precaut și vigilent și a fi înțelept și învățat. Alegerea unuia dintre aceste sensuri depinde de contextul în care este utilizat cuvântul și de intenția vorbitorului.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.