Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șurlicar

Sinonime

  • gaie

Definiție : Șurlicar

Definiția cuvântului „Șurlicar” include mai multe sensuri și semnificații, dintre care le voi enumera în rândurile de mai jos.

În primul rând, „Șurlicar” se poate referi la o persoană care are meșteșugul de a crea surcele, obiecte artizanale realizate din lemn care sunt folosite la torsul lânii sau a altor fire textile. Această persoană are cunoștințe și abilități în prelucrarea lemnului și în crearea unor piese deosebite și funcționale.

De asemenea, „Șurlicar” poate însemna și un meșteșugar specializat în crearea și repararea șuruburilor, a altor obiecte metalice cu filet sau a mecanismelor și mașinilor care folosesc șuruburi. Această persoană are cunoștințe solide în domeniul mecanicii și poate efectua lucrări de precizie pentru a asigura buna funcționare a acestor elemente esențiale.

Într-un alt context, „Șurlicar” poate reprezenta un termen vechi și regional care desemnează un tâmplar, un dulgher sau un meșter constructor care se ocupă de realizarea și montarea elementelor și structurilor din lemn în construcții. Această persoană are abilități în construcții, cunoaște tehnicile tradiționale de prelucrare a lemnului și poate contribui la realizarea unor construcții solide și durabile.

Un alt sens al cuvântului „Șurlicar” poate fi cel de „o persoană care și-a câștigat banii rapid și ușor, în mod necinstit sau prin mijloace ilicite”. Aceasta este o conotație negativă și se referă la indivizii care obțin câștiguri ilegale sau care profită de situații înșelătoare pentru a-și înmulți averea.

În final, „Șurlicar” poate fi folosit și în sens figurat pentru a desemna o persoană vicleană, abilă în a păcăli și a manipula oamenii în detrimentul lor. Aceasta este o caracteristică negativă a unei persoane, care își folosește în mod neonest abilitățile sale pentru a obține avantaje personale.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.