Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șurubuire

Sinonime

  • înșuruba
  • strânge

Definiție : Șurubuire

Șurubuire este termenul folosit în limbajul regional pentru a desemna acțiunea de a înșuruba ceva și rezultatul acestei acțiuni. Se referă în mod specific la acțiunea de înșurubare a unui obiect folosind un șurub și o cheie. Această acțiune este întâlnită în mod obișnuit în domeniul construcțiilor sau al meșteșugurilor.

Termenul șurubuire poate fi folosit și într-un sens figurat pentru a descrie acțiunea de a manipula sau de a manevra abil o situație sau pe cineva într-un scop personal. De asemenea, poate însemna și a face intervenții sau ajustări subtile într-o situație pentru a obține avantaje sau pentru a schimba cursul evenimentelor în favoarea proprie.

Expresia „a o șurubui” este utilizată în vorbirea curentă pentru a descrie acțiunea de a suci sau de a învârti ceva, fie literar, fie figurat. Aceasta poate indica și ideea de a acționa cu viclenie sau cu șiretlic pentru a obține un rezultat dorit. Expresia poate fi folosită și pentru a sugera o anumită abilitate în manipulare sau persuasiune.

În contextul regional moldovenesc, termenul „a o șurubui” se referă la acțiunea de a întoarce șuruburile sau de a le ajusta pentru a obține un rezultat favorabil sau pentru a obține o anumită persuasiune. Această acțiune poate include și ideea de manipulare sau întoarcere a situației în favoarea proprie. Este adesea folosit într-un sens negativ, sugerând o abordare subtilă și manipulatoare a unei situații sau a unei persoane.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.