Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Surul

Sinonime

  • PIETROȘEL
  • SÚR
  • pietrar

Definiție : Surul

Surul este un element de compunere cu sensul de „super”, „supra”, „peste”, „deasupra”, „în exces”. Acesta provine din franceză, însoțit de cuvântul „sur-„.

Ca adjectiv, „sur” poate avea mai multe sensuri. În primul rând, poate fi folosit pentru a descrie ceva de culoare cenușie. De exemplu, se poate spune despre un cal cu părul amestecat între negru și alb sau argintiu că este „sur”. De asemenea, termenul poate fi folosit pentru a descrie un păr cenușiu sau o persoană cu părul cenușiu sau cărunt. De asemenea, termenul poate fi folosit în sens figurat pentru a se referi la ceva foarte vechi sau îndepărtat.

Un alt sens al termenului „sur” este acela de a se referi la o culoare intermediară între alb și negru sau rezultată dintr-un amestec de alb și negru. Acest sens se aplică în special animalelor și păsărilor care au părul, lâna sau penele de culoare cenușie.

„Sur” poate fi și un adjectiv care descrie cerul, norii sau văzduhul care sunt lipsite de lumină, strălucire sau care sunt întunecate și tulburi. De asemenea, termenul poate fi folosit în sens figurat pentru a descrie o stare de posomorâre sau mohorâre.

În final, „sur” poate fi folosit și ca substantiv, pentru a face referire la un nume dat unui cal cu părul cenușiu. De asemenea, se poate utiliza în sintagma „sură de stepă” pentru a descrie o rasă de taurine indigenă, de culoare cenușie sau vânătă, care este rezistentă și nu are pretenții mari în privința hranei.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.