Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Șuștor

Sinonime

  • Spetează

Definiție : Șuștor

Șuștor este un cuvânt românesc care poate avea mai multe semnificații și înțelesuri. În primul rând, acest termen poate desemna o unealtă folosită pentru tăierea și ceruirea pielii sau a altor materiale similare, cum ar fi pielea de animale sau blănurile.

De asemenea, șuștor se poate referi la o persoană sau un lucru care strălucește sau care emană o anumită strălucire și luciu. Acest sens al cuvântului poate fi folosit atât în sens literal, pentru a descrie un obiect care strălucește, cât și în sens figurat, pentru a exprima calități sau trăsături care atrag atenția și impresionează.

În plus, șuștor poate avea și semnificația de a alerga sau a se deplasa rapid și cu agilitate. Acest sens al termenului poate fi folosit pentru a descrie o persoană sau un animal care se deplasează vioi și rapid, fără a întâmpina dificultăți sau obstacole.

De asemenea, șuștor poate desemna și o acțiune sau un sunet făcut de un obiect atunci când este în frecare cu alt obiect. Acest sens poate fi folosit pentru a descrie sunetele produse de pantofi sau papuci când se trag pe podea sau de haine când se freacă între ele.

În concluzie, șuștor este un cuvânt românesc cu multiple semnificații și înțelesuri, de la unelte folosite în prelucrarea materialelor, la strălucire, mișcare rapidă sau sunet produs în frecare. Este un termen bogat și versatil, care poate fi utilizat pentru a descrie diverse aspecte și fenomene din viața de zi cu zi.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.