Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru taxa

Sinonime

  • impozit

Definiție : taxa

Taxa este un termen utilizat pentru a descrie o sumă de bani plătită către autoritățile guvernamentale, în schimbul serviciilor publice sau al impozitelor.

Există mai multe sensuri și semnificații ale cuvântului „taxa”:

1. Taxa de impozitare este o sumă de bani plătită de persoanele fizice sau juridice către stat, în funcție de nivelul veniturilor obținute sau a proprietăților deținute. Aceasta include impozite precum impozitul pe venit, impozitul pe proprietate sau impozitul pe profit.

2. Taxa vamală este o sumă de bani plătită pentru importul sau exportul unor bunuri și servicii de la o țară la alta. Aceasta este stabilită de autoritățile vamale și are scopul de a reglementa comerțul internațional și de a proteja industriile locale.

3. Taxa turistică este o sumă de bani plătită de către turiști pentru a beneficia de servicii și facilități într-o anumită destinație turistică. Aceasta poate fi percepută pentru cazare, transport, intrări la obiective turistice sau alte servicii oferite turiștilor.

4. Taxa de poluare este o sumă de bani plătită în scopul protejării mediului înconjurător și reducerea poluării. Aceasta poate fi percepută pentru vehiculele poluante sau pentru eliminarea deșeurilor.

5. Taxa de drum este o sumă de bani plătită de către șoferi pentru a utiliza anumite drumuri sau autostrăzi. Aceasta are scopul de a finanța construcția și întreținerea infrastructurii rutiere.

În concluzie, taxa reprezintă o sumă de bani plătită către autorități pentru diferite servicii sau obligații, cum ar fi impozitele, taxele vamale, taxa turistică, taxa de poluare sau taxa de drum.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.