Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru undui

Sinonime

  • manta
  • vâslă
  • haină lungă
  • capotă
  • pelerină
  • paletot
  • pardesiu
  • surcot

Definiție : undui

‘Undui’ este un cuvânt în limba română care poate avea mai multe sensuri și semnificații. În general, ‘undui’ se referă la mișcarea de înclinație ușoară și repetată a unui obiect sau a unei suprafețe. Acest cuvânt poate fi folosit pentru a descrie atât comportamente naturale cât și acțiuni umane.

Un prim sens al cuvântului ‘undui’ poate fi în legătură cu mișcarea undulatorie a apei sau a altor lichide. Acesta poate fi folosit pentru a descrie mișcarea valurilor pe mare sau a undelor într-un lac sau râu. De asemenea, poate indica și mișcarea apei într-un pahar sau într-un vas, când aceasta este agitată ușor.

În al doilea rând, termenul ‘undui’ poate fi folosit pentru a descrie mișcarea repetată și ritmică a unei suprafețe sau a unui obiect. Acest sens poate fi observat, de exemplu, în cazul frunzelor care unduiesc ușor sub acțiunea vântului sau al părului care se mișcă într-un mod ondulat. De asemenea, poate descrie și mișcarea făcută de o steag care flutură în vânt.

Pe de altă parte, cuvântul ‘undui’ poate fi folosit și pentru a descrie mișcarea oscilantă a unui obiect sau a unei părți a acestuia. Acest sens poate fi întâlnit, de exemplu, în cazul unui pendul care se mișcă înainte și înapoi sub acțiunea gravitației. De asemenea, acesta poate descrie și mișcarea făcută de un balansoar sau de o leagăn.

În concluzie, cuvântul ‘undui’ poate fi utilizat pentru a descrie mișcarea de înclinație repetată și ușoară a unui obiect sau a unei suprafețe, fie că este vorba de mișcarea undulatorie a apei, de mișcarea ritmică a unui obiect sau de mișcarea oscilantă a unui obiect. Este un termen descriptiv care poate fi aplicat în diferite contexte și situații.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.