Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru urbanizare

Sinonime

  • dezvoltare urbană
  • îmbrăcămințare urbană
  • amenajare urbanistică
  • modernizare urbanistică
  • urbanisare

Definiție : urbanizare

Urbanizare este procesul de dezvoltare și transformare a unei zone sau a unui teritoriu într-un mediu urban. Se referă la planificarea și organizarea spațiului pentru a crea un cadru urban funcțional și plăcut, adaptat nevoilor și caracteristicilor specifice ale unei comunități. Urbanizarea implică în mod obișnuit construirea de clădiri, infrastructură, drumuri și transformarea terenurilor în zone construite.

Înțelesul termenului urbanizare poate fi asociat și cu fenomenul de creștere a populației urbane și cu extinderea și extinderea continuă a orașelor și așezărilor umane. Este adesea legat de procesul de industrializare și dezvoltare economică, care atrage oamenii din zonele rurale către zonele urbane în căutarea de locuri de muncă și mai multe oportunități economice.

Un alt sens al termenului urbanizare poate fi asociat cu îmbunătățirea condițiilor de trai și a serviciilor într-un mediu urban. Acest lucru include asigurarea accesului la apă potabilă, energie electrică, infrastructură rutieră și de transport, servicii de sănătate și educație de calitate. Urbanizarea poate fi văzută ca un proces de modernizare și dezvoltare a unei comunități, adaptată la cerințele și provocările orașului contemporan.

În concluzie, urbanizarea poate fi definită ca procesul de dezvoltare și transformare a unei zone într-un mediu urban funcțional și adaptat la nevoile și cerințele unei comunități. Aceasta poate implica construirea de clădiri și infrastructură, extinderea orașelor și așezărilor umane sau îmbunătățirea condițiilor de trai și servicii într-un oraș. Este un fenomen legat de creșterea demografică, dezvoltarea economică și modernizarea societății.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.