Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru urcă

Sinonime

  • sobește
  • sobeștit
  • escaladă
  • răstoarnă
  • juana
  • încalecă
  • pășește
  • tornadă
  • igienizează

Definiție : urcă

Urcă este un verb din limba română care are mai multe sensuri și înțelesuri diferite. Această lucrare se va concentra pe definirea și explicarea acestor sensuri.

Sensul 1: Primul sens al cuvântului urcă este de a se deplasa sau a se ridica în sus. Aceasta poate fi utilizată pentru a descrie acțiunea fizică de a se deplasa pe o pantă sau un deal sau de a se ridica spre vârful unei scări. De exemplu, „El urcă muntele rapid” sau „Copilul urcă scările cu grijă”.

Sensul 2: Un alt sens al cuvântului urcă este de a anunța sau a difuza vești și informații. Acest lucru poate fi folosit atunci când doriți să spuneți că cineva a transmis sau a distribuit o știre sau un mesaj către alți oameni. De exemplu, „El urcă zvonul că va fi promovat” sau „Canalul de știri urcă ultimele informații despre eveniment”.

Sensul 3: Al treilea sens al cuvântului urcă se referă la creșterea în clasament, poziție sau nivel. Poate fi utilizat pentru a descrie faptul că cineva sau ceva a avansat sau s-a îmbunătățit într-o anumită ierarhie sau domeniu. De exemplu, „Echipa noastră urcă în clasamentul ligii” sau „Vânzările companiei urcă în fiecare lună”.

Sensul 4: Un alt sens al cuvântului urcă este de a se implica într-o luptă sau un conflict. Acest lucru poate fi folosit atunci când doriți să indicați că cineva se implică sau ia parte la o confruntare fizică sau verbală. De exemplu, „El a urcat într-o bătaie cu rivalul său” sau „Cele două grupuri au urcat într-o dispută aprinsă”.

În concluzie, cuvântul urcă are mai multe sensuri și înțelesuri în limba română, inclusiv a se deplasa sau a se ridica în sus, a anunța sau a difuza vești și informații, a crește în clasament, poziție sau nivel și a se implica într-o luptă sau un conflict.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.