Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru uzit

Sinonime

  • folosit
  • utilizat
  • exploatat
  • aplicat
  • manipulat
  • exploziv
  • purificat
  • trecut prin
  • tratat
  • adjunct

Definiție : uzit

Uzit

în limba română este un cuvânt derivat din limba engleză „use it”, care poate avea mai multe sensuri și semnificații, în funcție de contextul în care este utilizat.

Sensul literal al cuvântului „uzit”

se referă la ceva care a fost folosit anterior sau care a suferit uzură în urma utilizării repetate. Acesta poate fi aplicat în special obiectelor sau produselor. De exemplu, un obiect de uz casnic precum un telefon mobil sau o mașină second-hand este considerat „uzit” pentru că a fost folosit anterior și poate prezenta semne vizibile de utilizare sau uzură.

În contextul pieței de valori de obiecte folosite

, termenul „uzit” desemnează produsele sau obiectele care au fost achiziționate anterior și care pot fi vândute sau cumpărate într-un mediu de piață. Aceasta include, de obicei, produse electronice, echipamente, mobilier și alte obiecte de uz casnic. Termenul „uzit” este utilizat pentru a diferenția aceste obiecte de cele noi și pentru a specifica că au fost utilizate anterior.

În domeniul muzicii, albumele sau piesele care sunt clasificate ca „uzite”

înseamnă că au fost lansate anterior și au fost ascultate sau cântate de mai multe ori de către public. Acestea pot avea semne de utilizare fizică, precum zgârieturi sau murdărie pe suporturile fizice, dar se referă și la popularitatea și frecvența cu care au fost ascultate sau interpretate.

Pe de altă parte, termenul „uzit” mai poate fi folosit într-un sens figurat

pentru a exprima faptul că o persoană sau o entitate a fost folosită sau exploatată într-un mod negativ sau injust. Acest sens se referă la utilizarea abuzivă sau manipularea cuiva în scopuri proprii sau pentru a obține beneficii personale, fără a ține cont de consecințele sau impactul asupra respectivei persoane.

În concluzie, cuvântul „uzit” în limba română poate fi utilizat pentru a descrie ceva care a fost folosit anterior și prezintă semne de uzură, pentru a desemna obiecte sau produse vândute și cumpărate într-un mediu de piață, pentru a face referire la albume sau piese muzicale care au fost lansate anterior și au fost frecvent ascultate sau interpretate, sau pentru a exprima utilizarea într-un mod abuziv sau injust.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.