Sinonime pentru vârf
Sinonime
- creastă
- vârfuşor
- punct culminant
- punct înalt
- punct maxim
- punct de vârf
- cârmă
- vârf de lance
- vârful muntelui
- vârf al unei clădiri
Definiție : vârf
‘Vârf’ este un cuvânt din limba română care poate avea mai multe sensuri și semnificații.
Primul sens al cuvântului ‘vârf’ este acela de parte superioară sau extremitate superioară a unui obiect sau a unei forme geometrice. De exemplu, vârful unui munte sau vârful unei piramide. Este acea parte înaltă și ascuțită a unui obiect.
Un alt sens al cuvântului ‘vârf’ este acela de punct cel mai înalt, situat într-o anumită zonă geografică. Poate fi un vârf de munte sau chiar un vârf subacvatic în mare sau ocean.
De asemenea, ‘vârf’ poate însemna și punct culminant sau moment de maximă intensitate al unei acțiuni, unui eveniment sau unei perioade de timp. De exemplu, vârful unei cariere profesionale sau vârful unei partide de fotbal.
‘Vârf’ poate să se refere și la punctul cel mai înalt, cel mai eficient sau cel mai bun dintr-un anumit domeniu. De exemplu, vârful talentelor muzicale sau vârful excelenței sportive. Este adesea asociat cu performanța și excelența.
Într-un alt sens, ‘vârf’ poate însemna și capătul ascuțit al unei obiecte, precum o scândură sau o săgeată. Este partea care intră sau taie în obiectul țintă.
În concluzie, ‘vârf’ este un cuvânt românesc care poate fi utilizat în mai multe contexte și are sensuri variate. Fie că este vorba despre partea superioară a unui obiect, vârful unui munte sau momentul de maximă intensitate, ‘vârf’ este asociat cu înălțimea, performanța și excelența.
Ce este un sinonim?
Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.
Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.