Sinonime pentru vermicelli
Sinonime
- spaghete subțiri
- fideuà
- şuviță de mătase
- fideauă
- șuviță de mătase
Definiție : vermicelli
Vermicelli este un termen folosit pentru a desemna un tip de paste subțiri și lungi, de formă cilindrică. Acestea pot fi făcute din diferite tipuri de făină, cum ar fi făina de grâu sau făina de orez. Vermicelli sunt adesea folosite în bucătăria asiatică, în special în preparatele chinezești, indiene și vietnameze. Aceste paste se prepară prin fiert sau prăjire și pot fi adăugate în supă, salate sau feluri de mâncare.
Sensul secundar al termenului vermicelli se referă la fire subțiri și întortocheate, de obicei de culoare albă sau bej, folosite în diverse contexte. De exemplu, vermicelli pot fi folosiți pentru a decora prăjituri sau pentru a realiza modele decorative. De asemenea, acest termen poate fi aplicat și la alte produse obținute prin filarea și întinderea unui material în forme subțiri și lungi, cum ar fi sforile de in sau firele de păr.
În gastronomie, vermicelli mai poate fi cunoscut sub denumirea de „firicele”, o variantă subțire și cilindrică a pastelor. Acestea sunt folosite în preparate precum pilaf, orez sămânță sau paste de tomate. În plus, vermicelli pot fi și un ingredient din deserturi orientale, cum ar fi halva sau rahatul. Ele adaugă textură și consistență preparatelor alimentare și pot fi utilizate în multe feluri de mâncare pentru a completa gustul și aspectul.
Ce este un sinonim?
Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.
Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.